Uitgelicht: ‘n Tikkie Ouder

Uitgelicht: ‘n Tikkie Ouder

VLAARDINGEN – Wie een jaar geleden al winkelend op winkelcentrum De Loper even een ‘bakkie’ wilde doen, kon nergens terecht of moest een naburig café binnenlopen. Sinds een maand of acht kun je er echter uitstekend terecht bij restaurant ’n Tikkie Ouder, aan het grote plein op nummer 74. Uitbaters Jeroen de Ruijter en Mariska Hoogendoorn zwaaien er de scepter en de pollepel; je kunt er niet alleen terecht voor een kopje koffie maar ook lunchen en een smakelijke maaltijd ’s avonds behoort tot de mogelijkheden.

Jeroen omschrijft zichzelf als “neem druk, doe dat 5 x en je hebt Jeroen”. Mariska daarentegen is wat meer van “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Beiden zijn opgegroeid in de horeca en hebben onder meer in de brasserie van het Zonnehuis gewerkt. Een vaste baan met zekerheid die ze opgaven voor een onzeker avontuur. ,,We wisten niet wat we ervan moesten verwachten toen we hier startten’’, vertelt Jeroen. ,,De locatie is top, maar de huren zijn dat ook. Het was een sprong in het diepe, maar het werkt en daar zijn we heel blij mee’’.

Waarin onderscheiden Mariska en Jeroen zich met ’n Tikkie Ouder? ,,Alles is vers, en we werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers’’, vervolgt Mariska. ,,Als je bovendien iets wilt eten wat net niet op het menu staat dan doen we alle moeite dat wel op je ‘bord te krijgen’. Zo hebben we een paar klanten die per se een schnitzel willen eten en dat regelen we dan voor ze. In het begin wilden we zo’n beetje elke week een ander koekje bij de koffie en een keus uit steeds weer andere taarten. Dat hebben we even losgelaten; het zijn nu de eigengemaakte kokosmakroontjes en de vers gemaakte en afgebakken appeltaart die gretig aftrek vinden. Het menu dat we serveren voor de lunch en het diner ’s avonds is per week daarentegen wel steeds anders’’. ,,De koffie is hier wel belangrijk’’, neemt Jeroen over. ,,We gingen eerst uit van een omzet van 100 kilo per jaar, maar in de eerste acht maanden zaten we al ‘op’ 105 kilo. Binnenkort komen we nog eens met iets heel bijzonders: onze eigen koffiemelange. Daarvoor zijn we naar een koffiebrander gegaan die onze eigen ‘brand’ heeft gemaakt. Bij het mengen, melangeren en proeven zijn we zelf intensief betrokken geweest. De machines in ’n Tikkie Ouder worden er nu optimaal op afgestemd en de derde week van april gaan we proefdraaien’’.

Tenslotte: de naam ’n Tikkie Ouder…is het een restaurant voor ouderen ? Mariska en Jeroen: ,,Dat zeker niet, we zijn laagdrempelig voor iedereen. Het verwijst naar de medewerkers waarvan er een aantal ouder zijn, en die hier naast een aantal jongeren ook de ruimte krijgen’’.

bron: Vlaardingen24