Openingstijden:

Maandag van 10.00 – 17.00 uur
Di t/m vrij van 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur
Zondag gesloten

Contact informatie:

De Loper 54
3137 DD Vlaardingen

T : 010-474 39 75

Schoenenmakerij The Gobbler

schoenen

Mijn naam is Eric, ik ben nu zo’n 35 jaar schoenhersteller of eigenlijk meer een soort duizendpoot. Zo noemt men tegenwoordig de schoenmaker die verschillende neven activiteiten uitvoert.

De schoenhersteller/schoenmaker anno nu.

Het beroep van schoenhersteller is weliswaar al heel oud, maar dat neemt niet weg dat uw schoenmaker met zijn tijd is meegegaan. De schoenhersteller is een ambachtelijke duizendpoot: hij heeft aan de ene kant zijn handen, zijn mes en zijn lijm nodig, wat hem tot een typisch ambachtelijke vakman maakt. Aan de andere kant zijn geavanceerde machines in de praktijk van vandaag onmisbaar geworden. Naast het feitelijk herstellen van schoenen behoren het geven van adviezen aan klanten ook tot de werkzaamheden van de schoenmaker.

Een schoenmaker kan meer dan je denkt!
Je schoenen zijn heel belangrijk voor je, niet alleen om lekker op te kunnen lopen, maar ook voor je imago, voor je uiterlijk. Je schoenen zijn een onderdeel van jou, die zijn het zeker waard om nog een tweede ronde mee te kunnen.
Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van complete onderwerken van de volgende merken; Bommel, Greve, van Lier etc.
Ingescheurd leer herstellen, voor uw vakman is niets onmogelijk. Zelfs langs de zool ingescheurd leer kan worden hersteld. Zogenaamde ‘Scheeflopers’ rechtzetten; met een kleine aanpassing kunnen scheefgelopen schoenen weer recht worden gemaakt.
Schoenen passend maken; de vakman kan knellende schoenen vergroten en/of verbreden. Maar het is ook mogelijk om plaatselijke uitsparingen te maken bij knobbels of likdoorns. Zelfs te ruime schoenen kunnen in een sommige gevallen passend worden gemaakt.
Ritsen inzetten; ook kapotte ritsen kunnen worden hersteld.
Schachten van laarzen kunnen worden ingenomen en korter gemaakt. Sportschoenen behouden; vaak gaan sportschoenen kapot als ze het lekkerst lopen. Gooi ze niet aan de kant! Vraag uw vakman om advies.
Stikwerk, inlegzolen en hakvoeringen; Vaak kan uw schoenmaker het wel herstellen.
Reinigen; vuil of vlekken? Kom langs zodat we samen kunnen kijken wat in uw geval de mogelijkheden zijn.

Uw favoriete schoenen zijn een sterbehandeling waard!

Natuurlijk wil je je schoenen zo lang mogelijk mooi houden.

Wissel regelmatig van schoenen zodat deze kunnen ‘uitademen’.
Droog natte schoenen nooit bij de kachel of verwarming. Door hitte kan het leer uitdrogen.
Onderhoud je schoenen regelmatig met een goed onderhoudsmiddel. We adviseren je graag over het middel dat het meest geschikt is voor jouw schoenen.
Gebruik een schoenlepel zodat ‘intrappen’ van de hiel wordt vermeden.
Gebruik (bij voorkeur houten) schoenspanners die je schoenen in het juiste model houden. Wij verkopen cederhouten schoenspanners van het kwaliteitsmerk London. Cederhout onttrekt vocht en geurtjes aan het leer.
Gebruik vochtregulerende zolen indien je sterk transpirerende voeten hebt. In onze winkel kunnen we je ‘op maat’ adviseren.
Kom langs en laat ons vrijblijvend beoordelen of kapotte schoenen nog te repareren zijn: 
– zolen, hakken en onderkanten van wandelschoenen, bergschoenen en sportschoenen kunnen worden vernieuwd
- kapotte oogjes, ritsen en binnenwerk kunnen worden vervangen
- een hielvoering aanbrengen is geen probleem
– na een grondige reinigingsbeurt kunnen je schoenen er weer tegenaan
Niet passende of ‘uit de tijd geraakte’ schoenen kunnen misschien worden aangepast. knellende schoenen vergroten of verbreden en ruime schoenen in een aantal gevallen passend maken en advies geven over het aanbrengen van een modern kleurtje.
Controleer je schoenen regelmatig, zodat je ze op tijd voor reparatie naar Schoenreparatie

Lederen riemen
Bij ons kunt u ook terecht voor een groot assortiment lederen riemen van topkwaliteit. Nette kostuumriemen, trendy casual dames- en herenriemen: wij hebben ze. In alle modekleuren natuurlijk!We maken een riem indien nodig gratis op maat, en als er ooit een gaatje moet worden bijgemaakt is dat ook geen probleem. Kom binnenkort maar eens langs om al onze riemen met eigen ogen te bekijken.

Wilt u een extra huissleutel laten maken?

Met behulp van onze speciale apparatuur maken wij in de meeste gevallen binnen enkele minuten een nieuwe sleutel. Ook als het om een autosleutel of sleutel op nummer gaat. Klaar terwijl u wacht.

Welke service hebben we nog meer:

Stomerijservice
Graveerservice
Orthopedische aanpassingen
Steunzolen/voetbedden
Fournituren en lederwaren
Pantoffels/Comfortschoenen